Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag stämmer inte överens

tvåtusenåtta år har gått
inte en enda
cell har blivit utbytt
jesus dog
alldeles för tidigt
och jag föddes
innan det var dags att ge sig av
känslan var ett misstag visst
kittlar tvivlet när fingrarna skriker
ursäkta att jag påpekar
att ingenting stämmer
ingenting stämmer
inte ens gitarren
herregud
inte ens gitarren stämmer
strängarna spänns
tonerna brister
inte ut i sång
men i mig och dör ut
varje sekund som jag inte lever

i tvåtusenåtta år
har jag uppfyllt profetior
i gränslandet mellan lögn och förnekelse
försvinner snabbt fast jag springer illa
men när skuggan har bränt
huden på mina axlar till eld som rinner
i min ryggrad blir sångerna
vad som helst
fast ingenting stämmer
bara jag slipper tystnadens röster
men förlåt jag väntar
på att gå hem
innan allt jag hoppas på
rinner mellan fingrarna

tvåtusenåtta år faller
faller på min nitlott
jag spelar min tid ur led
stukade sekunder
metronomen i bröstet bankar takten till paniken
klarar du
de trasiga timmarnas tempo
så fort
jag stannar väser mörkret
men ingenting
stämmer
ingenting stämmer längre
inte ens gitarren
kanske lika bra
att köra
upp ett neonrör i röven
kasta lite ljus över mitt inre
känna att jag lever

tvåtusenåtta år
utan morfin
så visst
ångest kan komma plötsligt
smärta lindrar snabbt och effektivt
men ölen bygger bilringar
och motorvägar i min själ
när gryningen är ett oljud jag inte orkar tänka på
ett ostämt skrik
som ingenting
röken svider
om till tårar
och en halvrutten återuppstådd zombiejesus
dansar en brinnande rödvinstango med mitt hat
elden flyr
ingenting stämmer
misstagen tvivlar
herregud gitarren
stressen och jaha
jag vet paniken

gick till ica och ville lämna
tillbaka livet men hade inget kvitto
trots att jag blivit garantera
öppet köp i tjugosju år

allting är en rörelse
mellan sammanbitna käkar och stumma händer
förödelse
i mina sammanbitna händer
som envist bryter
upp stumma käkar

tvåtusenåtta år har gått
och det enda vi lärt oss
är att ajax tycker att fläckar är livet
men aj
och tack
jaha vilket men
ingenting stämmer
sväljer cigaretten
gitarren hallå
ingenting stämmer när jag fortsätter
spela men ingenting händer
livet bryts ner
till en dag i mig
som ingen kanal sänder
en obehaglig stämning
var är mitt ackord




Fri vers av iderik
Läst 345 gånger
Publicerad 2008-04-09 21:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

iderik