Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fasad

 

Gråväder planterat i

varje skuggbild

färg och puts overksamt

 

skrapar ytan

 

öppnar upp mot omvärlden

 

Fasadernas paradis

grisskärt

bländande neon

 

vaknar

 

Går på kurs

löser knutar

skrapar knäna

 

insikt

 

Tvingar färgblindheten på

flykten

änglavingar bär

 

sopar mattan med alltihop

 

Vässar klorna

löser en enkel

hoppet lindat runt lillfingret

 

glöder

 

Tristessen som en varböld

trampar ömt

färgar mig en dröm

 

brinner

 

Du blundar snedögt

vaknar till död och

somnar om igen

 

vänder ryggen till och håller blicken rak

 

Huset tomt

tåget har redan gått

branden var anlagd

 

jag är på väg




Fri vers av Rolfsdotter
Läst 278 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-10 11:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rolfsdotter
Rolfsdotter