Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du livet

Du ler mot mig ditt änglaleende,
i sömnen.
Vart befinner du dig i drömmen,
vackraste?
Springer du barfota ett varv runt jorden och lär dig sjunga främmande folkvisor?
Världen är förändrad och du ska snart börja upptäcka våra misstag,
men sov lite till vackraste.

Du föddes ur förstört,
fullständiga
och du formades av skuld,
oskyldiga
barn.
När världen står i krig,
när vår himmel hostar och skakar som mest
kan vi hålla varandra.
Du kan stoppa rosa moln i min mun,
och fylla mig med vaggvisor.

Mitt vackraste,
lär mig att skratta på ditt sätt!
Ett skratt,
utan syfte att dölja de tårar som fällts.
I min famn vilar sanningen,
sina stora blå ögon.
De som ser godhet i alla,
de som jag ägde förr.




Fri vers av Fineshrine
Läst 236 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-11 10:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fineshrine
Fineshrine