Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om en tidig kärlek


unga hjärtan


jag var fjorton år och jag kysste dig
jag jävlar kysste dig och du blev första gången
bland trottoarkanter och stjärnor
spottlorskor och tomburkar
skoskav och tinnitus

sen spydde du i en av kommunens tråkiga blomrabatter
det var rätt kul när du sa
att nu känns den lite mer ungdom
och du hade rätt

vi tillhörde generationen som dansade och
delade tungor
drömmar
minnen,
med måndagens bara kompis

och du ville ha mig där i staden
som förut känts så likgiltig
mot mina väggfasadsönskningar
och trädkronsfantasier

du ville ha mig,
fast att jag inte alls var snygg i lyktstolpsljus och
fast att jag egentligen inte visste hur man pratar
med en annan kropp så nära

(jag menar hur lätt är det egentligen??
pratar man på så försvinner stämningen
och då tror du kanske att jag är en neurotisk idiot på permission
eller så tror du kanske att jag är nervös
gud förbjude nervös då får ju du försprång och blir ännu mer avslappnat supercool..
att spela mystisk går ju också det har jag läst i veckorevyn
men tänk om du skulle tycka jag var tråkig som måste räkna till
minst hundratjugo sekunder innan varje ljud
fan
det är en ond cirkel att konversera mellan kyssar
så tror jag iallafall)

vi var Orups unga hjärtan
det måste ha varit oss han tänkte på
där bland trottoarkanter och stjärnor
spottlorskor och tomburkar
skoskav och tinnitus

och du ville ha mig
fast att jag inte alls var snygg i lyktstolpsljus och
det om nått
är kärlek




Fri vers av Fineshrine
Läst 790 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-30 08:53



Bookmark and Share


  inutimonster
vrrrroooooom vilket vrålåk bland alla minnen jag nästan glömt bort. bara nästan. den här är grym! igenkänningsfaktorn är hög och du blandar in härliga uttryck. och tankarna i stycket med parentesen, oh yeah baby, det där känner jag igen. så ivrigt pirrigt galet, aaaaah! och sen föll jag pladask för det där med lyktstolpsljus och att kommunrabatten blev lite mer \'ungdom\'. hur gulligt som helst, finns han kvar, kan jag få honom? ;)

du har din egen stil, som råkar vara helt bäst. heja dig!
2008-05-30

  © anakreon VIP
Målande och språkligt rik berättelse om en händelse som säkert såtter fart på många minnen. Applåd.
2008-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Fineshrine
Fineshrine