Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bland tusen själar

KOM!
Stå här MED MIG en stund.
Bara en stund,
du och jag.
Låt oss vara ensamma
i fyllda rum,
bland tusen själar
upptagna av egna bekymmer.
Men om du kommer,
då ska vi kika på dem
och vi ska brista ut i skratt åt deras egenheter!
Jag ska donera dig det leende
som så få har sett.
INSLAGET I PRESENTPAPPER
i regnbågens alla färger.
Och du ska säga att jag är vacker
och att jag är bra
fast att jag inte alls liknar de bilder du hängt upp i ditt rum
fast att jag är full av fel
och röda bockar i kanten.
Och jag ska ta din kalla hand
och känna värmen i det innersta
för min hade visst glömt hur det känns
att bli ett med en annan.
Och vi ska blicka upp i taket,
på gulnade plattor
på rosa tuggummi
och nikotinfärgat snus
och vi ska tro oss se stjärnor och fullmåne!
kom.
STÅ HÄR med mig EN STUND!
Bara en stund,
du och jag.
Låt oss vara ensamma
i fyllda rum
bland tusen själar
upptagna av egna bekymmer.
Och kanske att de stannar upp,
precis som visarna på min klocka
på vilken glaset sprack
när jag tyst skrek efter dig.
Såsom tiden gör
om du står en stund med mig.




Fri vers av Fineshrine
Läst 227 gånger
Publicerad 2008-04-12 16:31



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Mycket vacker text Josefina.
Orden bär fram en längtan som det är lätt att känna igen sig i!
2008-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Fineshrine
Fineshrine