Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite om fotbollen ,denna mest manliga njutning, även om kvinnorna också har börjat \"leka med lädret\"


Fotboll !!!!!

Fotboll
Kicka och
nicka
långt bort den
gärna sticka
för den är ju så
himla rund
och hård

Både i lund
och på gård
man lirar
och trixar
och dribblar
och knixar

Gammal och ung
kör ibland själv
bollen inte så tung
rinner iväg som värsta älv

Det tuffaste är springandet
man blir helt slut
i örat ringandet
hörs till slut

Se upp för sparkar
de gör ont
att man lite kvarkar
gör inget det kan bero

Jag lirar mest
med grabben
har inte en chans
för han e en snabb´en
och jag e en av hans fans

Ja, fotboll är kul
lite väl tufft i toppen
har eliten otur
kan de t.o.m.
skada snoppen

Men domarna är bra
korten de haglar
ut de värsta ska
fotbollens lagar

Liga A, La Liga med flera
tittar mycket och ska
se liret ännu mera.......





Fri vers av Mats Henricson
Läst 9106 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-13 22:52



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Ofta undrar jag varför denna lilla enkla dikt har fått så många läsare.........
2011-06-17

    Jankan
Hej!
Har idag haft pilgrimsvandring med en liten grupp. Vi hade temat Själens läkning, men det kändes så pretentiöst så jag valde själens LEKning i stälelt. Googlade på en roliga dikt för att läsa och hittade din om fotboll. Tog den med och det slumpade sig så bra att en av deltagarna blivit ivägskjutsad av sin man bara för att det var fotboll på tv idag och vårt första stopp blev vid den lokala fotbollsplanen. Gruppen tyckte att din dikt var jätterolig och skrattade förstås åt snoppen. Ville bara att du skulle veta att din text fått lite liv idag =)
(och vilket jobb det blev för att berätta detta för dig, fick regga mig här o tom. skriva en liten dikt =)
// Jankan
2009-04-19

  genni VIP
nästan så att man börjar bli intresserad av fotboll :)
2008-04-14

  Ewa-Britt Nilson VIP
Fotboll har greppet
om många, sporten
kan, som inget annat
utövare och tittare
fånga... Utan den
vad skulle folk
göra då...
2008-04-13

    FAsA
Rolig lekfull dikt om ett osofistikerat ämne :)
Jag gillar inte fotboll men dikten och rimmen var bra.
2008-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska