Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur en liten flickas ögon

Jag bad en flicka en gång i tiden måla mig en värld.
Hon målade den i alla tänkbara färger.

Hon målade himlen klarblå och solen lysande gul.
Hon målade stjärnor, oändligt många stjärnor.
Och hon målade en måne som log.
Hon målade gräset synligt doftande grönt.
Och blommar fick vara både rosa och rött.
Hon målade molnen ljuvligt vita och träden hade orangea löv.

Hon målade världen som hon såg den.
Hon målade en levande värld, där allt levde och inget var dött.

Hon målade möjligheter och lät inget vara omöjligt.
En värld, där solen kunde lysa med en leende måne vid sin sida.
Och miljoner stjärnor kunde finnas bland vita moln.
Blommor som blommade bland höstlöv och doftande grönt gräs.
Hon målade världen, sin värld och den var vacker i alla aspekt.

Jag bad en flicka en gång i tiden måla mig en värld.
Och hon målade mig sin värld.

Den lilla flickans bild av verkligheten är vad jag påminner mig själv om.
Vad jag inom mig bär.
När jag nu som vuxen ibland känner att livet, tyngd på mina axlar innebär.

Den lilla flickan var jag en gång.
Även om, många år sedan dess har gått.
Ska en väg, aldrig aldrig ses som för lång.




Fri vers av Chica
Läst 298 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-14 01:12



Bookmark and Share


    Bizarrpoeten
kan man behålla barnets värld av förverkligande av till synes omöjliga saker som vuxen har man nått långt i livet. bravo!
2008-04-14

    FAsA
Med kritor?

Nej, seriöst det är en vacker bild som diktjaget indirekt \"målar\" upp.
Skulle jag välja en rad ur dikten jag gillar mest är det \"Hon målade möjligheter och lät inget vara omöjligt\" vilket är oerhört vackert bildspråk.

Det enda jag verkligen saknar i dikten är att bilderna flyter ihop lite med textvärlden, att dom får liv och inte alls blir det konstnären hade tänkt sig. T. ex. att månen på bilden ler men hans/hennes måne i verkligheten inte alls ler.
2008-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Chica
Chica