Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemlängtan



Hemmets varma ljuva härd
där allt fungerar och man har sitt eget,
där man slipper bråk och kiv
och själv kan härja som man vill
med arbete långt in på natten
är ändå det bästa som man har i världen
mera värt än guld och alla världens rikedomar
där man har sin odling och sin kreativitet
och därmed kan få fram sin kärlek
och det enda värdefulla livet äger.
Låt varenda resa som jag nånsin gör
blott vara en beständig resa hem,
det enda mål i livet värt att resa för,
det enda man har alltid kvar,
det trognaste välkomnandet av alla
och det enda man egentligen blott reser till.





Fri vers av Aurelio
Läst 247 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-14 10:37



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En kärleksfull skildring av vikten av \"hemmets härd\"
Bravo!!
2008-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio