Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
psykoser är hemska, psykossymtom med....urk


Vakna mardrömmar

När verkligheten skrämmer mig
kryper jag in i gränslandet igen
där allt verkar sant men är falskt
och alla rätt egentligen är fel

När livets sötma lockar för mycket
drar jag mig in i beskans sura hus
där mardrömmarna är min verklighet
fast ögonen fortfarande är vidöppna

När framtiden inte visar sig av godo
krymper min värld och skugglandet växer
och tar vid, där alla linjer är bortsuddade
och konturerna av ångestar stryper mig

När verkligheten blir utsuddad och
drömmarna stannar kvar även på
dagen, slumrar jag utåt sett men
jag är helt klarvaken av fasa inuti

När livet gör för ont för att våga levas
fastnar jag i mig själv och tampas ständigt
med alla mina demoner och rangelskellet
från garderoben, panikeångestarna drar i mig

Men det ser säkert ut som om jag är
helt medveten hemma och sitter framför
tvn, då är jag helt borta i andra världar
Om du vågar se in i mina ögon så upptäcker du...

..kanske mina världar och att mina ögon inte tittar tillbaka...




Övriga genrer av Viktoria Olausson
Läst 611 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-14 16:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Viktoria Olausson
Viktoria Olausson