Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var det där med livet igen...

 

jag vaknar till fågelsång genom fönstret på glänt
ligger kvar och förnimmer kroppens mirakel
och medvetandet den hyser 

att leva länge är att forcera minfält
kamraterna stupar en efter en
och på slutet väntar exilen i ett obekant land
där man inte kan språket och sederna är främmande
det finns bara två sätt:
utforska det nya och förändras
eller förstenas och bli bitterligen ensam

- det växer blommor i Ingenmansland sjöng Vysotskij
och livet lever mig
som fisksprittande fosterrörelser
som när solstrålar bryts i ett glas källvatten
gnistrar ofördunklat idag




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 304 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-16 11:59



Bookmark and Share


  Therés
Vackert!
2008-06-02

  aol
oj strålande vacker livspoesi som gick rakt till mitt hjärta
2008-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger