Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det här är jag :D


Jag är inte elak!

Jag stod utanför dörren och knackade på
väntade på att dem skulle öppna,
så jag kunde komma in
Dem där inne hade aldrig varit mina vänner
inte ens något i närheten
Men ändå trodde jag att dem skulle öppna

Jag hoppades nästan i onödan...
jag såg hur dem såg på mig med ett elakt leende
och en road glimt i ögonen
Som om den njöt att se mig utanför

Jag visste inte vad jag skulle räkna med...
Men en av dem reste sig upp
skrattade emot sina kompisar och låste upp dörren
dem andra såg lite besvikna ut och jag blev lite arg...

Jag sa vänligt att dem hade missat samlingen
och dem bara ryckte på axlarna
som om dem inte brydde sig
Och jag blev verkligen arg!

Dem sa att dem jobba och jag var nära att skratta
dem var inne på \'Bilddagboken\' som varje lektion/rast
och kommenterade på bilder
och jag var tvungen att öppna munnen

\"Ni jobbar ju inte! Ni glor ju bara på bilder\"
säger jag och dem kollade argt på mig

\"Du då! Du är ju bara inne på poeter eller vad det nu heter!\"
svarade dem och jag suckade innom mig

\"Man skriver på poeter, ni glor på bilder
skillnaden finns\", säger jag och svor åt min dumhet.

Jag klämde nog in att man fick högre betyg
om man lämnade in det man skrivit
Och dem kontrade med att dem fick bra betyg
jag skrattade sarkastiskt... högt faktiskt

\"Visst, jag har mer G än ni har VG eller MVG!\"
och dem kollade argare på mig.
\"Jag fick MVG på förra provet!\" säger en av dem coh jag fnös

Du och resten av klassen... tänkte jag tyst.
Provet var enkelt, bara fjorton poäng
och dem flesta fick MVG eller VG

Dem blev grinigare och jag satte mig på min plats
och tänkte sorgset
Jag brukar inte vara så här elak....




Övriga genrer av Sikska
Läst 264 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-16 13:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sikska
Sikska