Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ser ni den, kan ni känna doften?


Frihetens blomma



Frihetens blomma spirade på himmelska fridens torg
Man körde över den, med tanks
Med band av stål krossade man den frihet som dristat
Sej ut

Sen la man ny sten över, asfalt där det såg ut att ”behövas”
Allt för att inte låta fröna komma till liv
Och blomma igen i springorna
Och inte släppa in solljuset

Och världen såg på och likt Göran Person
Så lovade man landets ekonomi
Och struntade i ekologi
Samt människorna

Men OS ringarna rullar tungt
Över asfalt och betong springorna vidgas
Asfalten orkar inte hålla tillbaks livet
Som skjuten ur en kanon, i slowmotion
Kommer åter frihetens blomma
Spirande i soljuset…




Fri vers av LassO
Läst 260 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-17 03:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO