Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är till min mamma... faktiskt det handlar om henne


Barn, Tonåring och Vuxen

Barn är bara barn
okomplicerade och livsglada
Dem gläds åt dem små sakerna
och skrattar högt för att dem menar det

Dem frågar alltid, utan hänsyn för personligagränser
dem är ju bara nyfikna!
Barn är helt enkelt bara barn...

Tonåringar är något annat
dem är fast mellan gränserna till barn och vuxen
och dem gör verkligen allt för att passera
till vuxen sidan...

Dem klär sig \'äldre\', har äldre vänner och bekanta
sminkar sig för att dölja \'skavanker\' och bli \'vackrare\'
Vill agera sig mognare och se ut som vuxna
Dem är förupptagna med att försöka vara vuxna
att dem glömmer vara tonåring

Vuxna är vuxna... kanske
Dem vill ta tillbaka de försvunna åren
som dem förlorade i tonåren...
Vill inte längre vara vuxna
tjusningen försvinner liksom när man är fast i den
Så är det bara...
Allt för att få ungdomen tillbaka...

Det är bara barn som är som dem är
Inget är komplicerat
Inget ansvar
Bara lek och bus

Men om man bevarar sitt inre barn OCH tonåring
så blir man kanske äntligen vuxen
Mogen nog för att vara artig och ha gränser
men lekfull nog för att skratta och bara leva...

Barn är barn
Tonåringar är tonåringar
Vuxna är vuxna
Jag är jag... en hoppfull blandning av alla tre




Övriga genrer av Sikska
Läst 258 gånger
Publicerad 2008-04-22 12:15



Bookmark and Share


    eva m h
Fint och insiktsfullt skrivet!
2008-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Sikska
Sikska