Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför är det så

Hur är det så
att vi alltid kan hjälpa vänner
ge dem goda råd på vägen
med kärlek
men ändå bara se fel i oss själva
eller att vi är okapabla
dumma
feta eller fula

hur kan vi se allt det fina
i andra
men sällan i oss själva

VARFÖR
är vi alltid den strängaste
och hårdaste domaren
mot oss själva
och mot vårt eget jag

Allt eller inget
eller allt och mer därtill
kanske bara passivt se livet
passera revy

Är livet en tävlan
i lotto eller känslor
att alltid var den största vinnaren

Låt mig då vara
jag håller mig till åskådare
långt långt långt borta
i bakgrunden




Övriga genrer av Vilsen Annette-hittar vägen
Läst 243 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-04-19 21:22



Bookmark and Share


  Havsbris
jag låter dig inte vara...
minst i backgrunden!!

Du är som du är och
de som är intelligenta
kan se hur värde du
är och har,,, ;o)

skratta och le om digsjälv,
du ska som allt blir bättre
ahhahaha

världen skulle inte vara som
den är om du inte fanns,
tänk lite... ;o)
2008-04-19

  Hildegun Relefors
Som passiv åskådare kan jag verkligen känna mig som en vinnare. Släpp fram de\" fusiga \"och du är segraren mot dumheten!
2008-04-19

  lodjuret/seglare VIP
jag tycker om själva texten, men måste ändå protestera, det finns som tur är de som utgör ett undantag, de som håller sig långt där framme när osten delas ut, som knuffas i kön till bussen trots att -alla skall med- och som gärna åker snålskjuts på sämre bemedlade fast de redan har så det räcker och blir över av det mesta och inte bara klöver
2008-04-19

    Lindizz
Vilken kanon bra text, läsvärd!
2008-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Vilsen Annette-hittar vägen
Vilsen Annette-hittar vägen