Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten är skriven efter en diskussion mellan mig och en vän som inte kan något om poesi utan trodde att man inte kunde skriva dikter när man har det relativt bra i livet.


Jag är ingen Arbetarklasspoet, jag vet.

Du är ingen Arbetarklasspoet, sa du.
Du vet inget om hungern som svider som salpeter
Vet ingenting om att kämpa för ett ideal
Vet inget om protestaktioner

Jag skrattade i en kvart

Nej för jag är ingen Arbetarklasspoet, jag vet.
Den hunger jag känner som all syra i världen
har jag tvingat på mig själv
för idealets skull
trots att kroppen protesterar

Då ville du tvinga mig att svälja
Mitt Chanelhalsband




Fri vers av Sara M
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-20 20:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sara M
Sara M