Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
protestdikt


Varför fick vi inte vara mänskliga?



Varför fick vi inte vara mänskliga?
Varför fick vi inte lita på varandra?
Varför tvingades vi in i en omänsklig värld,
som ingen ville ha, av kärnkraft,
Kafkaöverhet av automatisk robotprogrammering,
tvångskapitalism som måste slå ut alla mänskliga
och ignorera alla mänskliga faktorer
i blint överkörningsvanvettsraseri
i dårskap programmerat genom formalism
och dess pedanteris småaktighets ensidiga perfektionism,
en värld där mänskor tvingas in i främlingskap
ej endast för varandra men för hela världen
i påtvingad delaktighet i global miljöförstöring,
medan allt naturligt och humant är glömt och skrotat
för att ersättas av dödlig materialism.
Den mänskliga globala girigheten
är ett lämmeltåg av masspsykos
där alla samhällsvarelser hjärntvättas
till att omedvetet delta i
med falska illusioner om profitens trygghet
som globalt lockbete in i dödlig fälla för all mänsklighet,
där endast avståndstagarna kan klara sig.





Fri vers av Aurelio
Läst 365 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-21 10:55



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En fråga som det inte finns något svar på - tror jag - eller finns det- är det bara så att vi skyggar för det svaret?
2008-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio