Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

9

 

 

 

Jag tror inte

på lögndetektorer


längre

 

och alla de krig som pågår, tills nätterna dränerar sig själva,
bortkastad fris, för en deadline - där morgongåvan skänker sitt stoftiska löfte

vanförda och kaotiskt missbrukade drömprojekt

där morgonsträckta fingrar

balanserar

på en suddig topp

 

av

 

( kära du, tryck ditt pekfinger varsamt mot skärmen )

 

 

 

 

 

Jag tror inte

på meningar utan grund

 

längre

 

 

och alla de val som pågår, förbi dagdrömmens svultna skänk

där sårskador vittjar sig självt, och där karamellkola slåss med gommens söta skav, tillsammans med trollerilåda av blöta ögons krav

och där ord går isär, för att b

---------------------------------------r

----------------------------------------------y

-------------------------------------------t

----------------------------------------------a

-------------------------------------------s

 

-----------------loss

 

igen

och

------ i

---------g

-----------e

----------n

 

 

 

 

Jag tror

årstider

 

och allt som ryms

mellan av

och ståndet

 

vaggandes

sina samband

genom

ett resultatlös sken

av förgänglig dräktighet

 

 

-

 

livmodershinnan

är min yttersta grav

 

dess kaka mitt nödvändiga val

 

vi är alla

 

fångade

i 9;or

 

 




Fri vers av पिWhite Eagleॡ gästas av &#
Läst 313 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-21 22:07



Bookmark and Share


    Erika H
Mm... en örntext som vibrerar av glödande penna mot raspigt papper. Högklassig poesi som slukas med ögonen och avnjutes inuti.

Och som Lili säger...

say no more.
2008-04-21

    Glittra G
Varför just i 9:or?
2008-04-21
  > Nästa text
< Föregående

पिWhite Eagleॡ gästas av &#
पिWhite Eagleॡ gästas av &#