Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten nonsenstext som svar på en fråga i cybern


Bara ord

Jag fick en fråga vad jag söker i cybern.
Jag söker egentligen ingenting
utan jag ser den som en manege
på den stora ordcirkusen
där mina ord kan uppträda
inför en större publik
än skrivbordet hemma

här kan dom dansa fram över skärmen
göra sina hopp...tricks
roa...oroa...glädja...förarga

det är \"mina\" ord
men jag släpper ut dem på scenen
så att de kan agera i full frihet

vill någon läsa dem så är det bara att slå sig ner en stund
annars så är det bara att vandra vidare
mina ord tvingar sig inte på någon
utan de är väluppfostrade

om de får vara ifred så
angriper de ingen personligen
även om det varit reaktioner
men reaktioner vill alla som uppträder ha

ibland hittar dom andra ord
som kommit lite sidan om
som blivit tappade
eller kvarglömda av besökare

de har alla samma behov av frihet
och får under inga omständigheter
låsas in i någon bur

mina ord är födda fria
och ska så förbli
jag tar bara hem dem ibland
när de blivit skadade
eller sprungit vilse

sen kommer de snabbt ut igen
och kan fortsätta sin flygtur i cybern




Övriga genrer av moonpoet
Läst 433 gånger
Publicerad 2005-06-20 12:07



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Det var ju en fantastisk beskrivning/analys av varför man delar med sig här på poeter.se. Har läst dina stka och självutlämnande texter. Var rädd om dig, du är värd det bästa!
2005-06-23

  Jenny Karlsson
Rolig text. Du fick mig att se ord på ett annorlunda sätt
2005-06-21
  > Nästa text
< Föregående

moonpoet
moonpoet