Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text som poppade upp en dag när jag satt o lyssnade på en speciell väns pladder. Ett meningslöst kritiserande av allt och alla.


Rannsakningarnas spegel

Du var så snabb på att kritisera
och hitta fel på andra
men glömde bort din egen spegelbild.

Du sa att om jag gick på vatten
var det bara för att jag inte kunde simma
om jag flög
var det bara för att jag var rädd
att smutsa ner fötterna.

Ingen av mina vänner dög
själv hade du inga
allt var fel med alla
och ingen var bra nog

det blir nog Du
lilla Gudinnan
som till sist får ta fram
Rannsakninarnas spegel
och ta en rejäl titt




Fri vers av moonpoet
Läst 418 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-06-21 12:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag gillar den här skarpt. Vem har inte träffat en "jag vet allt" hoppats att de ngn gång ska träffa på den där spegeln?
2005-06-21

    Mattias Karlsson
Andra stycket är väldigt bra, tredje helt OK, första och sista lite för övertydligt. Kul läsning!
2005-06-21
  > Nästa text
< Föregående

moonpoet
moonpoet