Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En visa i midsommartid, till en melodi i dalaton.


VISA VID BJÖRKENS FLOR

Det finns ett gammalt land i högan nord
dit vinden för min längtan utan ord
där åkern glimmar gul som gyllne sand
och solen slumrar röd vid havets rand

Bland grönaste dalar, vid blåaste sjö
där vill jag leva och där vill jag dö
här binder jag kransar en dag utan natt
lövade smycken till sommarens skatt

I mitt land där flyter bäcken huld och strid
där samlas mina minnen av skogen vid
fjärden glittrar blank av speglar små
och himlens alla stjärnor tittar på

Bland grönaste dalar, vid blåaste sjö
där vill jag leva och där vill jag dö
nävor och liljor jag plockar i fång
lindar till dansen, en sprudlande stång

I landet där min längtans hjärta bor
under häggarna och björkars skira flor
där vill jag vandra hand i hand med dig
ditt hår, det har jag fyllt med förgätmigej

Bland grönaste dalar, vid blåaste sjö
där vill jag leva och där vill jag dö
jag vill plocka en krans, ur sommarens spö
och ge den till dig, min älskade mö





Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 331 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-04-24 10:09



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Instämmer i Birgittas ord...är inte denna redan tonsatt så måste den bli det i rödaste rappet.
Så vemodig och så vacker!
2008-04-24

    © Birgitta Wäppling VIP
Vacker vistext, som bums behöver tonsättas (om det inte redan är gjort)!
:)
2008-04-24

  Maria T
Fredrik!
En mycket vacker visa
om den ljusa svenska
sommaren.
2008-04-24

  Madjori
Oj, en sån vacker dikt...
Stående ovation och bokmärker givetvis
2008-04-24

  SusanneStrömstedt
Så romantiskt och väldigt vackert =)
2008-04-24

  anits VIP
Underbar härlig text med en
längtan till sommaren
2008-04-24

    Maria Malm
Ljuvligt..dala-känslan man kan inandas i raderna..längtan till midsommaren..
2008-04-24

  Larz Gustafsson VIP
Underbar nationalromantik!
Jag älskar sådant!
Själv har jag skrivit en text på detta tema (och till Angelic Upstarts\' melodi \"England\") samt även en hyllning till älskade grannlandet Norge.
2008-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö