Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fri


Likt en fisk, som kommer till ytan
Såg jag den nya värld
Eller den gamla som jag glömt
När jag dränkts av din ”kärlek”



Likt en fånge som suttit i isoleringscell
Kippade mina ögon mot ljuset
Och min ben, bar mej stapplande
När jag inte längre, bands av dina band



Långsamt vande jag mej vid
Att gå, på de runda kullerstenarna
Långsamt vande jag mej vid
Att alla inte tyckte illa om mej


Att allt inte var förbjudet
Att inga batonger, om än i ord
Fördömde allt man ville göra
Och gjorde


Långsamt vande jag mej med livet
Som det borde vara
Men jag vande mej, och
Nu först fattar jag, hur fjättrad jag var…




Fri vers av LassO
Läst 239 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-26 11:40



Bookmark and Share


  Lady Alassa
Bra upplagt fem strofer om fyra rader
mycket balanserat om ett allvarligt ämne
mycket utrycksfull är underdriften i näst sista raden
2009-12-20

  Havsbris
wow
vad vacker du skriver
med en speciell melodi
och även om finns liten
av sorgen och smärta
ger du mig en slags
lättnad... den känsla
av befrielse ;o)

dina ord är mystiska,
trollande, så mycket mer
än bara ord...

vet inte vad ska säga...
bokmärker!!
;o9
2008-04-26

  anits VIP
Vackert vemodigt
kan läsas om och om igen
2008-04-26
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO