Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upplevelser


Vattenmolekylen
i vågens mitt

vet att den är ett
med havet


regndroppen
faller ensam

från en grå himmel


i anspänningen
mellan dessa upplevelser

brister jag





Fri vers av Mikael Lövkvist
Läst 721 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2008-04-26 18:23



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Hög andningspaus i denna dikt...

där orden skapar stämning,

och läsningen blir en upplevelse i sig.
2009-02-11

  Annie b'larsson VIP
Ah! När man behöver lite god poesi efter en tuff dag, då vet man vart man ska gå.
2008-11-25

  Ilona _L
Snyggt!!!
2008-07-05

  VITRIOL
Väldigt så fint skrivet. Att brista i sådan upplevelse av vatten kan liknas vid hur det måste känna för det frö som slår rot. Livfullt!
2008-07-04

  Manal
vacker poesi
2008-06-10

    ej medlem längre
Underbar poesi, njuter och applåderar denna vackra begåvning!
2008-04-27

  aftermath
naturman tar ögonblicket tillvara
brister så det smittar
finemang!
2008-04-27

    Melona
tack för din poesi!
njuter
2008-04-27

  wayward - taiga
slutraden är som utmärkt, i en helhyfsad enhet, är det slutets `jag´ vars sköra bräcklighet som bekommer mig, man behöver inte säga mer än så om sin ömkan, du sammanfattar den lilla människan, vilken vi alla kan spegla oss i. fint!
2008-04-27

  KristinaE
... läser dina rader och just upplever - det som är livet - samhörighetens bestydelsefulla närvaro för att vara en hel människa i vetskapen om att ensamheten jag inte väljer kan få mig att brista ut i vanmakt medan den ensamhet jag väljer gör mig hel för ny samvaro!
2008-04-27

  Gunilla VIP
Hisnande upplevelse
med perspektivförändringen.
2008-04-27

  Hildegun Relefors
I gråt? Vackert!
2008-04-26

  Marreb
Den berör. Tack.
2008-04-26

  Bjarne Nordbö
Ja men se där,- alldeles utmärkt fångat.
2008-04-26

  Havsbris
wow

läs- och tänkvärd, så mycket sagt
i så värdefulla ord...
känselförnimmelser

mellan rader står det ingen ser
den minsta handelse kan ändra
livs historia!!!

Bravissimo!! ;o)
bokmärker
2008-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Mikael Lövkvist
Mikael Lövkvist