Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


pengar eller livet?

Det finns andra värden
än pengar här i livet – LIVET… T.EX!!!

Välsignade
är analfabeterna.
Anförtrodda livets bruksanvisning
tolkade de meningen
med hjärtat

Välsignade
är de tondöva.
Anförtrodda partituret till I-världens Dödsmässa
vände de notbladen uppochner
läste noterna baklänges
och trollade fram tonerna
i Jordens Sång.

Välsignade
är de rättslösa.
Anförtrodda rättesnöret
mätte de brunnens djup
underifrån.




Fri vers av forskaren
Läst 380 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-27 16:09



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Utan lexikon
och facit ta sig
fram, då räcker
hjärtat, som rättesnöre
för herre, som madame!
Gott tänkt och skrivet!
*******************
2008-04-27

  glittertindra
där sa du något... speciellt det sista stycket... det är de rättslösa som är anförtrodda rättesnöret... de som kan berätta hur det egentligen är nere på brunnens botten...
2008-04-27
  > Nästa text
< Föregående

forskaren