Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mike Davis bok \"Planet of Slum\" ger en dyster bild av människan i städer. F ö bor sedan 2007 fler människor i städer än på landsbygden. Något bisarr och dystropisk dikt.


Slum

Mänskan är en stad
av mosade myror
där tarmarna hänger,
och maten är spyor

svälten svider
i våra multna magar
är det du eller jag
nästa gång, klockan klagar?




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 349 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-28 23:02



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Starka ord som beskriver allas vår fråga- Ringer klockan för mig nästa gång?
2008-05-01

  Maria T
Ja, detta var dystert.
Men det finns mycket fattigdom och slum
kanske just i världens storstäder
2008-04-29

  anits VIP
Den var lite annorlunda,ja
2008-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö