Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kollade på en film igår....den handlade om tigrar. Jätte söta


100 000 st...

En varelse som levt på jorden länge
överlevt istiden och farliga rovdjur
som varit dem över näringskedjan
alltså inte många

I flera miljoner år har dem härskat
i skogen, norden och världen
Och sedan kommer vi,
människan

100 000 levande varelser
vackra... ståtliga... mäktiga... fria...
95 000 har dött
på grund av oss

Vi jagade dem,
vi slaktade dem.
vi tog dem till fånga för vårt eget nöje
Och vi har utrotat en speciell ras
under själva huvudrasen

En koloni med väsen
har vi dödat eller jagat ihjäl
bara för vi ville få plats för våra städer
Den kaspiska tigern är död, utrotad....

Den stolta Tigern som länge levt på jorden
dör p.ga. oss och våran girighet

Den stolta tigern dör
för att kvinnorna vill bära ett dött djur på sina axlar
eller för att männen ville ha en fin matta
i ett rum dem inte ens använder....

Dem stolta tiger har levt så länge
förgyllt vår värld med dens skönhet
Och nu, kan vi kanske ine ens visa våra barnbarn
en riktigt tiger... bara en 2D bild
av ett djur i bur

Tigrarna attakerar oss
för det är vårt eget fel
Tigrarnas byten försvinner
allteftersom vi hugger när de träd som är deras hem
så dem svälter... och blir tokiga av hunger
och i sista utväg, attakerar dem människor

Vi kallar dem människomördare... varför?
För att vi dödar deras mat så vi kan bli feta
men tvingar dem till svält?
Eller för att dem blir så desperata
att dem attakerar oss?

Vi har dödat mera tigrar
än tigrar någosin dödat människor
Och myggor dödar flera människor än tigrarna
Och inte utrotar vi myggorna....

Hjälp tigrarna... dem behöver vår hjälp
2 000 tigrar i Indien, ca 400 i Ryssland
alla dem, ber om din hjälp




Övriga genrer av Sikska
Läst 265 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-29 10:20



Bookmark and Share


  TjejenSomGråterTyst
snyggt skrivet syrran

Men där du skrivit dens
kanske kan det så dess istället
2008-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Sikska
Sikska