Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poesi är relationen

 

 

...mellan skuggor och ljus, dess motstånd, arkitektur, konflikter och reläer.

Deras hemlighetsfulla, undanträngda maskopi i att sträcka sig efter varandra, att integreras och högst trevande försonas, förslutas, tidvis närma sig och ge upp, helas och skönjas.

Poesi är villkoret mellan skikten, andrummets sfär, vilandets divan, esoteriska laddningens panteism, synapserat med vardagens råa, kalla, skildring.

Tänjt från oblickligt avstånd, drapperat till limmad önskan, smalnad av flera rop från breddens fasanfulla skri.

Poesi är vågen, som mäter sin vikt i punkt, och ständig regleras av sidor, vars ansikten står på kö, för att berätta, delge, formatera sitt självt, vara glaset och mjölken samtidigt, vara händers finkänsliga kalkyl, där munnens register spjälkas genom gommens smak.

Poesi är en attityd, där inget, kommer att gå säkert.

poesi är en vilja,

där orden aldrig tar slut.




Fri vers av पिWhite Eagleॡ gästas av &#
Läst 415 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-04-30 13:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En utmärkt definition.
2008-04-30

    Glittra G
Mmm ... underbart! Bra grepp att använda upprepningar.
2008-04-30

  wayward - taiga
ytterst välformulerat! :)
2008-04-30
  > Nästa text
< Föregående

पिWhite Eagleॡ gästas av &#
पिWhite Eagleॡ gästas av &#