Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Badrumsskåpet

.

Jag gråter,
jag blöder
- det smärtar

På bordet står
mormors gamla marmormortel,
vilken blir det indirekta redskapet
- för min död

Bakom dörren,
den dörr jag så många gånger
tvekat att öppna,
för att jag inte varit redo
- men nu andas jag återvunnen luft
jag är redo
Nyfikna händer öppnar dörren till skåpet
- badrumsskåpet
Detta skåp som innehar mina soldater,
mina enda trogna vänner

Glansiga ögon hittar med glädje
en arsenal av soldater -
Två burkar Alvedon
Ett halvt rör Treo
Några överblivna Aspirin
Tjugosex tabletter Ipren,
och ett antal diverse andra,
för mig,
okända preparat
- receptet på narkotikaklassad död


Morteln krossar stolt tablett efter tablett,
vilket för mig allt närmare ett slut
- inget mer blod
- inga fler tårar
- ingen smärta
bara ett stillsamt lugn

En blandning
En armé
- ett uppdrag väl utfört




Fri vers av Il poeta della luna
Läst 734 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2008-05-01 11:44



Bookmark and Share


    Dear Prudence
att beskriva tablettförrådet som "en arsenal av soldater" träffade mig verkligen.
orden "en narkotikaklassad död" har fastnat i mitt huvud.

otroligt bra!!!
2009-06-17

    mr cloud
den blir bättre ju mer man läser,
du kan skriva, de håller ja verkligen med om !
*klappar händerna*
2008-05-12

  tjort
Så bra att jag blir alldeles till mig! Här har vi en som kan skriva! (Pekar på dig med alla fingrar!)
2008-05-08

  Hapalochlaena
Smärtsam och känslofylld
Lättande och ångestskapande
kan inte bestämma mig för
vad jag känner när jag läser denna.
Har läst den flera gånger nu och
gillar den bara mer och mer, suveränt skrivet!

*applåderar*
2008-05-05

    ej medlem längre
Underbart vackert skrivet. Du berör och skriver helt unikt vilket är en fröjd att läsa!
Gillar hur du väver in känslornas egentliga essens i ditt skrivande, man får bilder framför sig tabletterna, smärtan, tårarna berör när man läser vilket är en alldeles unik förmåga, bra skrivet vännen!
2008-05-04

    Tezzan__
Jag gillar ditt sätt att skriva det var mycket bra beskrivning
2008-05-02

    deb8
Snyggt skrivet!
2008-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Il poeta della luna
Il poeta della luna