Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är inte vår svaghet som skrämmer oss mest, det är vår styrka och egentliga storhet


Vem är du tussilago?

Vem är du tussilago

som ur markens skydd
törs bryta dig loss
och blommande komma
varje vår till oss

Du sträcker dig mot ljuset
så enkelt det sig ter
att skänkas tussilagomod
är något som jag ber

Att våga blomma
med det jag fått
av Gud att lysa upp med
där det är kallt och grått




Fri vers av Lia-Lej
Läst 386 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-05-01 20:56



Bookmark and Share


  Maria T
Så underbart vacker visa,
bön, psalm
2009-07-02

  aol
min gud så vackert
2009-05-12

  Kristina Wallbing
Såå fint, Lia-Lej! Tussilagomod - vilket underbart och talande ord!
tar särskilt till mig;
"Att våga blomma
med det jag fått"

Tack, min vän.
2009-05-06

  TystnadTalar
jätte vacker dikt!
2009-04-25

    sunnanvind
Den här är så sann...och vilket uttryck..Tussilagomod! Bör införas som ett nytt svenskt ord tycker jag! Jag gör ett *bokmärke här! Tack!:)
2008-05-07

  RutigKjol
Jag beundrar dig för att du kan få en sådan känsla i en dikt med rim, det har jag aldrig klarat av.
Bara ordet \"tussilagomod\" är väl poesi i sig!
Applåd!
2008-05-01

  thyra
Det är en vacker känsla i dina ord. Fint!
2008-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej