Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ensam dödsdans

alla klara färger tonas till becksvart
jag skär mig på svåra kantigheter
min organiska livslust
formas till ensam dödsdans

en underjordisk tango jag virar mig varv efter varv efter varv

tillslut ramlar jag knasigt omkull
ligger utslängd på ostilla bottenhavsvåg
har tappat den simpla navigationen
kan inte längre parera vattnets vilsna slag

en upptinad isbana jag slirar varv efter varv efter varv

som en okunnig simmare är jag en kvicksilversprakande fisk utan syre
jag sprattlar de sista nanosekundrarna innan jag rinner ut i oceanen
jag bävar ofattbar vit evighet
men kanske jag förvandlas till en sjöjungfru





Fri vers av GaiaKaja
Läst 292 gånger
Publicerad 2008-05-02 18:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

GaiaKaja