Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Jag skrev om denna eftersom det blev så mycket missförstånd, men sparar denna också så jag kan behålla kommentarerna.)


stora och små människor (utkast)

jag förvånas över
att alla dessa små människor
ska få förstöra vår värld
på så många sätt

små människor
blir ofta toppchefer
eller kändisar
eller maffialedare
eller presidenter
eller diktatorer

små människor
måste hävda sig
på andras bekostnad
och ständigt sola sig
i glansen av sig själva

små människor
är omöjliga att umgås med
allt är ett spel
garden ständigt höjd
ingen får se sanningen

små människor
är en pina att leva med
de vet inte
vad kärlek är

som tur är
finns även stora människor
som lyser upp
vår mörka värld

stora människor
jobbar ofta med barn och äldre
eller sjuka och avsidestagna
med kärlek och engagemang
trots urusel lön

stora människor
försöker framhäva andra
och glädjer sig ärligt
åt andras begåvningar

stora människor
är underbara att umgås med
där finns ingen garde
och inget konstlat spel
bara värme och kärlek
och trygghet

stora människor
delar med sig
till dem som har det sämre
även om de själva
har det knappt

stora människor
vet att tid
är för värdefullt
för att kastas bort
på sin egen image




Fri vers av Mattias Josephson
Läst 501 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-04 19:47



Bookmark and Share


  LenaLisa
Mattias, du behöver ingen försvarare här, men jag blir så illa berörd av kommentaren nedan från Larz Gustafsson. Den är så fel!!! Ja, vad ska jag säga mer? Larz känner tyvärr inte denna poet....
Visserligen är människor inte bara stora eller små och världen är inte endast svart eller vit, men det finns mycket mer än så i den här texten tycker jag! Kom igen - läs med andra glasögon!
2008-05-04

  Mattias Josephson
det blev en del intressanta reaktioner och tolkningar :)

jag ville egentligen bara lyfta fram att det ofta är de små som är verkligt stora och de s.k stora ofta är väldigt små... att det gängse måttsystemet är uppochner mot de verkliga värdena... law-of-inversion...
2008-05-04

  Larz Gustafsson VIP
Tur med andra ord att det finns duktiga och präktiga människor som du själv.
2008-05-04

  Rosen VIP
bra ämne o viktigt, men tyvärr är är det inte så lätt det här, är inte svart eller vitt, kanske räcker det gott om det vita väger över? men visst, nog kan vi hitta några som lever upp till att vara stora människor..
bra skrivet av dig!
2008-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson