Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grädde på snömoset

Är ute och julhandlar.
Lägger vantarna på vantarna.

Kommer hem.
Tittar ut på vinterlandskapet.
Snövitt.
Slår på TV:n.
Snövit.

Går till köket för att kolla lunchen.
Katten står och nosar frenetiskt på julgröten...
som en katt kring het gröt.

Ser ut igen.
Tö.
Alla tak med is tappar istappar.
Vatten droppar.
Vattendroppar.

Gör upp en eld i öppna spisen.
Går bort mot skinnfåtöljen.

Jag sätter mig
men faktum kvarstår:
Nu är det jul igen
och sen är det juli igen
så varför göra sig nån brådska?




Fri vers av Uttern
Läst 302 gånger
Publicerad 2008-05-05 11:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Uttern