Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sprickor i fasaden

Vi möts i parken bakom bänken vid statyn
du har din gulprickiga kläning som visar dina lår
Det strålar om dig när du kramar om mig hårt
Din värme gör mig andlös du skördar det du sår

Sen visar du mig livet genom dina ögon sett
Något fult kan bli vackert målat med dina fingrar
Och du berättar om det utslagna paret i parken.
de där båda som kramar en tom ölburk och varandra

Du lär mig se sprickorna i muren som konturer
Att låta världen vara utan att förändra eller ljuga.
Du visar mina ögon ett bättre sätt att se 
att inte bara titta, bara le och låta det duga

Nu är det helt perfekt
Sommar sol och drömlika scener
Men det finns sprickor i fasaden
De leder till andra världar
Där du och jag får vara som en

Någon gång under natten blev din gula klänning
ännu ett konstverk tillsammans med en stol i köket
och medan jag drack vin från din kropp och din doft
Innan solen steg över horisonten blev vi två ett

Om du bara funnits här
Och inte bara i mina drömmar
Om vi hade mötts kunde det ha varit så.
Om vi hade mötts i en värld där himlen är blå.




Fri vers av Roger VIP
Läst 573 gånger
Publicerad 2005-06-23 10:05



Bookmark and Share


  stella
Vilken vacker kärleksdröm du målar! För att få vad man vill ha måste man ju veta vad det är man vill ha. Du vet så nu är det bara en tidsfråga...Beautiful!
2005-06-23

  Teresia Ridell
Vacker dikt. Ja man kan själv (till viss gräns) måla världen som man vill. Skönheten sitter ju som bekant i betraktarens öga. Din dikt var skön med dubbeltydiga känslor mellan gott och ont.
2005-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP