Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glädjetiden

När dagarna blir långa i vårens ljuva tid
och fåglarna de komma med lätta vingslag hit.
Och med solens varma strålar
som värmer på min kind.
Och blomsterprakten prålar
vi släpper ljuset in.

Då börjar gräset grönska
och blommorna slår ut.
Då börjar barnen önska
att skolan snart tar slut.
Och då hägrar sommarlovet
med sol och brunbränd kropp.
Vi springer ner i vattnet
och tar ett härligt dopp.

När sommaren är kommen
är semestern redan här.
Och flickan ler åt pojken
man ser att hon är kär.
Hand i hand i sommarnatten
under månens stilla sken.
Deras spegelbild i vattnet.
Det är en vacker scen.




Fri vers av AlexandraPettersson
Läst 316 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-07 22:41



Bookmark and Share


    eva m h
Vackra bilder du målar upp av allt det ljuvliga som är och kommer!
2008-05-07
  > Nästa text
< Föregående

AlexandraPettersson
AlexandraPettersson