Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En förtappad vandrare

Det har gått hundra dagar
sedan jag skrev sist.
Mitt liv har varit en ökenvandring
och aztekernas gudar kräver ett offer
så jag erbjuder mitt förmultnade hjärta.
(Blommorna behöver vatten)
Jag har stått vid randen
av ett avgrunds djup -
på gränsen till att falla ner.
Min själ har bjudits ut på auktion
som en illasmakande hours d\'euvre -
den rika kvinnan betalade med aska
och hällde mina ögon
i en glassmaskin.
Spindeln väver sitt nät,
omkring min tomma ande,
och skriver \'Död\' på en banderoll.
Tavlan på väggen har ett knivhugg
och det bleka ljuset kommer
från en trasig lampa.
Orden faller till marken som sten.
Nimrod är fängslad igen
och najaderna går i kedjor -
Ryssland har fått en ny president.




Fri vers av Lars Beermann
Läst 329 gånger
Publicerad 2008-05-08 20:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Beermann
Lars Beermann