Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det är lätt att göra saker större, särkilt en natt fylld av tårar.


är du här mamma?

ser du mig mamma?

ser du hur långt jag kommit?
läste du vad hon skrev?
har du glömt bort vad hon skrev mamma
hon skrev du kommer bli något stort
kommer du ihåg det mamma?
har du glömt bort att någon sa att jag var bra?

jag vet att du inte vill att jag ska misslyckas mamma
vem vill det?
jag vet att du säkerligen vill mig väl
men det blir bara fel

och jag kanske haft tur
som har er två mamma
men frågan är om ni ser mig
(ni såg mig inte då, kommer du ihåg?)

du säger att släkten bryr sig
att de är dem enda jag kommer ha
om de är dem enda jag har mamma
har jag inte många kvar

jag vet att du finns där mamma
du sitter en meter ifrån mig vid köksbordet varje morgon
du gör min gröt
och ger mig ena delen av tidningen

jag vet att du finns mamma
du ligger i din säng och sover nu
du frågar hur det går i skolan
om det gick bra på proven

jag vet att du finns mamma
du säger hejdå när jag går
du följer med mig på utvecklingssamtal
möter mig när jag ska cykla själv hem sent
du säger vi hjälps åt
vi fixar
tillsammans

jag vet att du finns
du andas och äter
tar tabletter för stressen
går ut och går och läser tjocka böcker
sjunger när du är glad

jag vet att du finns mamma
men inte om du är här

jag kan inte räkna ut
hur många centimeter det går på en meter mamma
aldrig kunnat någonsin
visste du det?

visste du att jag hatar att jag aldrig kan gråta
men tårarna forsar när du skäller på mig?

vet du att varje gång
saker blir outhärdligt
vill jag riva skinn igen

jag vet ingenting om dig mamma
och du vet ingenting om mig

jag vill inte tillhöra en släkt
där de vet mer om dig
än jag

jag finns inte mamma
ser du?
jag passar inte in.

du ser mig vid köksbordet
varje morgon
är du säker på att jag finns?




Övriga genrer av fröken brun
Läst 249 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-05-08 22:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

fröken brun