Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlen finns på Manhattan

 

När solen letade in sig genom
persiennerna
dog hon
jag sa

det är dags att gå nu
åk iväg nu
och dansa på manhattan
åk tillbaka till dina drömmar
och din längtan

Inte visste jag att döden
kunde vara så mild
att det är livet som sliter sönder
kämpar emot och fördärvar

jag höll en hand som bar spår
ett hårt liv
när döden kom så fladdrade
novemberljuset till

det var bara något jag sa
åk och dansa nu




Fri vers (Fri form) av Casbah* VIP
Läst 382 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-05-09 22:31



Bookmark and Share


    Sandrew
ÅÅÅH, det här är ju underbart!
2008-08-30

  Werner Werklighet
detta var riktigt, riktigt bra! Litterärt och välsmakande.
2008-08-29

  Mästaren och Margarinet
hur kände du dig när du fullfärdigat detta mästerverk?

tom? som om bläckhornet tömts och att världens balans hade dig att tacka?
2008-08-20

  Maria Zena Viklund
BRA SKRIVET!

"Inte visste jag att döden
kunde vara så mild
att det är livet som sliter sönder"
2008-08-20

    Göte Holmlund
fan vad bra..doftar cohen
2008-08-19

    Lo Z.
"det var bara något jag sa"
åh, det är så svårt att kommentera dikter tycker jag som berör. Men man lever in sig i texten redan första läsningen och andra gången så har jag en bild av rummet där det utspelar sig. Sen om det är så du tänker vet jag inte - men jag vet att dikten gjorde det en bra dikt ska - berörde.
2008-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Casbah*
Casbah* VIP