Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rörigt...

Riktigt rörigt blir det
om du inte inser
dina begränsningar
Lurar dig själv
att flyga högre
än din
vinge
bär




Fri vers av Anders Nordlander VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-05-09 22:46



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Just det, det bäriga
gäller även här...
Rörligt bra beskrivet!
2008-05-09

  Havsbris
...Ikaros fängslas tillsammans med sin far
som fallit i onåd hos kung Minos på Kreta.

Av vax och fjädrar tillverkar då Daidalos
vingar åt dem båda och rymmer flygande
över havet. Daidalos varnar sin son från
att flyga för nära solen eftersom det
skulle smälta vaxet i vingarna.
Ikaros lyssnar inte på sin far, mister sina
vingar och störtar i Egeiska havet...

Berättelsen om Ikaros handlar om övermod
som din text. Det var direkt min bild efter
dina väl skrivna ord!

Tack ;o)
2008-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP