Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland kan det som tycks enklast vara så otroligt svårt....


Livsmönster

 

Dagarna följer i samma mönster dag ut och dag in. Samma menigslösa mönster. Här sitter jag utan att ens bry mig. Utan bara ser dagrar försvinna förbi. Precis som molnen på himlen seglar förbi. Liksom vågorna från havet slår mot stranden för att sedan försvinna. Utan att någon reagerar.

Kan du hindra moln från att segla himlen förbi. Kan du hindra vågorna från att slå in mot stranden för att sedan försvinna. Kan du bryta mönster.

Sittandes på en grön träpall mitt i ingenstans under stjärnorna.

När du inser att det är ditt liv som seglar iväg. Att det är ditt livsmönster du sitter på din gröna träpall och tittar på.

Det krävs mod för att bryta mönster. Mod är något inte alla har. I alla fall inte dom som sitter på en grön träpall.

Sittandes på min gröna träpall ser jag livets moln segla förbi. Utan en aning om vad jag ska göra.

Det är mycket som är svårt, för flickan. Svårast är att resa sig från den gröna träpallen och gå, att bryta mönstret.




Fri vers av Anonym Ängel
Läst 549 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-12 18:00



Bookmark and Share


  Svante
Lite meditativ och småtrevlig text om vardagstillvaron. Applåd.
2008-05-14

  Björn Donobauer
Under pallen
grönskande gräs
över den
den glimmande sol
himmelsblått och solgult
ger pallgrönt
res dig
mot sol och himmel
nöta bänk
är färgslöseri...
2008-05-13

  RiJoKu
Gillar den bakomliggande intrigen i den. Den är tydlig men ändå inte.
Tror jag förstår precis när jag tittar på mitt eget liv. Du sätter bara ord på det. Från och med nu ska jag kalla det för att resa sig från den gröna träpallen :D
2008-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Anonym Ängel