Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den inre rösten

 

 

 

i flera år
så har det funnits en röst inom mig
som trycker ner mig
den påminner mig ständigt om mina svagheter
varje gång jag känner mig stark
så pressar den mig som en tub kalles kaviar
jag känner mig helt platt och tom
och känslan av att jag inte passar in eller duger
kickar in

dina ord har fastnat i örongångarna
och jag vet
jag vet att allt du berättat
inte alls stämmer in på någon som jag

här finns varken bruna ögon
100 kg enbart muskler
eller en sångröst som kan få dig att smälta

nej jag är bara en blåögd jävel som ser på sig själv med blåögd blick
ett odjur i jämförelse med en skönhet som dig
som endast har poesi som vill beröra ditt hjärta

jag är bara jag
en korkad kille med ett idiotiskt hjärta
som alltid säger det han känner
och kastar kärlek

mot dig

 

 

 




Fri vers av Nicklas VIP
Läst 637 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-05-14 17:20



Bookmark and Share


    @->---
om man dömer sig själv som du dömer så är det inte längre en blåögd blick, det är kolsvarta blickar och ett självförtroende som krossats mot stenar...
och kom ihåg att ett stort hjärta väger tyngre än guld...
bra text!
2008-05-18

    ~maria~
fast inte känns värt ngt att ha ett vackert och gott hjärta så är det något av de finaste man kan ha
2008-05-15

  Loviza
Du har ett väldigt kärleksfullt hjärta, var stolt över det! =)
2008-05-15

  idaberg
idiotiskt hjärta?
ingenting jag fått fram då jag läst dina
texter. utan ett varm hjärta är det enda
jag läst av dig.

glöm rösterna och kämpa för
att den du verkligen är.
för innerst inne är man så mycket
mera än vad folk ser/hör.
och jag tror att det även stämmer
in på dig !
2008-05-15

    Birgitta Wallgren
Att bara vara sig själv är gott nog!
En härligt, ärlig text!
2008-05-14

  Kristina Wallbing
Lyssna inte till rösten! Du har ett stort och poetiskt vackert hjärta!
2008-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Nicklas VIP