Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De kvällarna kommer då barnen tassar på tå

 

blir snälla

medgörliga och

tysta

 

tystnaden blir som en kramp

det är såna kvällar

lamporna förblir släckta

och persienerna fördragna

 

väntan i allt tomrum

värker kroppen stel

 

tystnad, väntan

oron vankar av och an

 

vetskapen

 

oroliga ögon gläntar på det

fördragna

 

pulsar rusar

dörrklockan vaknar och

ursinnet kommer hem

 

brevlådan skräller av hårda ord

luften

vibrerar av

hat och frustration som

 

dörrklockan ekar

dörren bultar, bångnar

 

väntan

 

hjärtslag springer maraton

tusentankararskarusellen  snurrar

 

flyktinstinkten vaknar

 

dörren som viker sig

ger upp

som alltid

och helvetesgapet öppnar sig

 

 

var är mamma...

 

 

vi hängde oss som ett pärlhalsband runt din hals,

skyddade dig med våra kroppar,

den gången lät han dig vara...

 

 

...tror jag

 

 

 

 

 




Fri vers av Rolfsdotter
Läst 381 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-05-17 13:41



Bookmark and Share


  Margithe VIP
En text som känns och bränns
2008-07-01

  Kalle.O
Jag får alldeles ont i hjärtat!!!
2008-05-20

    Maria Malm
Starka rader som inte lämnar läsaren oberörd.
2008-05-18

  Leif Furstedt
Onekligen starka rader som växer in till slutraden.
2008-05-18

    eva m h
Jag får hjärtklappning själv av att läsa! Så starkt skriven! Applåd!
2008-05-17

    ej medlem längre
En mardröm som många barn tyvärr upplevt och upplever. Ärren bleknar aldrig helt...
En stark berättelse och berörde mig till hjärterötterna!
2008-05-17

    ej medlem längre
Hemska vittnesmål som tyvärr finns
i barns (och vuxnas) vardag.
Och som ofta måste bearbetas
om och om igen.
2008-05-17

  Larz Gustafsson VIP
Detta är en oerhört intensiv text som verkligen förmedlar något puräkta.
Men jag beklagar att sådant som skildras här sker.
2008-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Rolfsdotter
Rolfsdotter