Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utbrändhet



Utarbetad, överansträngd, ihjälstressad
saknar jag de dagar när ens energi var outtömlig,
när i raseri vi kunde älska i oändlighet,
när arbetet var blott en lek som alltid lyckades,
när barndomsanden aldrig svek oss,
och när ungdomskraften verkade förutan slut.
Men plågorna och värken hann i kapp oss,
och förluster tycks ha reducerat vår moral
till återkommande förtvivlan och desperation,
så att man längtar till de saknade och döda.
Kan man ännu finna kärlek i ett sådant mörker?
Trevande i blindo i försök att återskapa vår okuvlighet,
så finner vi den bara ersatt av nödvändig ödmjukhet.
Förlust av andan tar långt mer på krafterna
än blott att arbeta ihjäl sig,
och att trösta sig med bara längtan
räcker inte till och är ej lämpligt substitut,
ty därigenom växer bara hålighetens tomrum.
Hur kan kärlek överleva? Det är frågan,
som blir ständigt ställd på nytt
med ständigt stigande förvåning,
men det är ett faktum, att den överlever.




Fri vers av Aurelio
Läst 377 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-05-21 11:05



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ja det är ett faktum att den överlever- både det ena och det andra
2008-05-22

    ej medlem längre
Dess vägar är outgrundliga
2008-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Aurelio
Aurelio