Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så här gjorde de på 200-talet, gick det dåligt för landet så offrade man kungen till gudarna.


Domalde

 

 

Ingen äring ingen säd

i Svitjods ringa rike

ett år, ett andra

ett tredje därtill

 

Svärdbärare stungo

i gjöthalandet

blodade mark med

båd ök och fä

 

Dömd till konung

den gode drotten

stegade sålunda fram

att bära gudars gäld

 

Stungen av spjut

som höga Sigtyr

hängd från gren

som Hangadrott

 

Liksjö på mark

liksjö på sten

så blev skulden

digert gäldad




Fri vers av Lena Krantz VIP
Läst 599 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-23 15:55



Bookmark and Share


  korpfjäder
Så kväder en kvinna!
Må Drottningen regera hädanefter.
2008-05-23

  Quasimodo
Skönt skaldat i vindar från förr !!!
2008-05-23

  Carola Zettergren
Väldigt snyggt poetat av dig!!!
2008-05-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP