Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sång för en änka #2

Hon följde honom genom vår och höst
de många år på denna jord.
Hon var som utan egen röst
och bar på mannens trygga ord.

När han var borta stod hon kvar
som tveksam till att höra till.
Då steg mot höjden, stark och klar
en ensam fågels späda drill.

Hon såg då åter dagrars ljusa blå
och löstes så från sorgens band.
Och kanske, kanske är det så
att även hav av saknad har en strand.




Fri vers av Erik L
Läst 334 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-05-22 00:04



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Såg nu att delar av min förra kommentar föll bort.

Det skulle stå:

Om man t ex istället skriver:

\\\"Hon såg då åter dagrars blå
och löstes så från sorgens band.
Och kanske, kanske är det så
att även saknads hav har egen
strand.\\\"

blir rytmen mer enhetlig med de tidigare verserna. Men det är en smaksak.

Stor applåd!
2008-06-14

    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert och rytmiskt, med fina rim.

(Sista versen har fler stavelser än de tidigare, vilket kan störa rytmen en aning. Men samtidigt beror det på hur man läser den. Förmodligen stör det inte alls, om den läses av författaren som vet hur den är tänkt att läsas.)

Om man t ex istället skriver:

\"Hon såg då åter dagrars blå
och löstes så från sorgens band.
Och kanske, kanske är det så
att även saknads hav har egen strand.\"

Stor applåd!
2008-06-14

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Full med hopp
2008-05-27

  Thommy
Vackert och välformulerat, vemod och hopp.
2008-05-24

  -Ulla Tilemo- VIP
Jag känner mig hemma i den här texten. Fåglarna har skänkt mig mycket tröst sedan jag blev ensam för två år sedan. Och faktiskt tror jag att jag kan se stranden du skriver om....ja, det är sant att sorgens hav nog har en strand!
Enormt fin text! Applåd. Bokmärker
2008-05-22

  Bibbi VIP
Det här är exakt jag själv som blev änka år 2000
För mig är det en gåta hur Du som ej känner mig kan beskriva en situation så bra?...men använder jag förståndet förstår jag givetvis att det kan vara allmängiltigt och stämma för fler.
Jag bara häpnade då jag första gången läste det i morse...
och var tvungen att låta det sjunka innan jag kommenterade.
Kanske är Du en poetprofet? Ha, ha, ha!
Applåd och bokmärke.
2008-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L