Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är ung och Buddha är en gubbe av guld.

Jag går inte vilse.
För jag går inte.
Jag springer.

Kutar.

Genom livet.
Vill det här.
Vara där.
Inte såhär.

Aldrig tillfredställd med vardagen.

Bara mer, mer, mer.

Buddha sa att man måste släcka livstörsten för att uppnå nirvana.

Jag har lyssnat på nirvana, och de var bra.
Och utan livstörst kommer jag inte framåt i livet.

Jag är ung och Buddha är en gubbe av guld.

Jag springer genom brännässel-snår.
Men jag kommer alltid därifrån.

Jag har sprungit genom björnbärs buskar.
Och kommit starkare därifrån.




Fri vers av ettinterntskämt
Läst 461 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-05-24 13:32



Bookmark and Share


  Jonas Hellström
Det ligger en poäng i att man vill vara närvarande i livet - nu när man för en gångs skull lever. Österländska religioner är ju ganska populära nuförtiden även bland en del kända svenskar. Men jag sysslade med yoga en gång i min ungdom, och det gick mycket ut på att förneka det närvarande livet. Så din dikt sätter fingret på en viktig punkt, även om Buddha naturligtvis kan ha haft rätt på någon punkt. Sammanfattningsvis: Dikten har en uppfriskande ton och är trotsigt livskraftig.
2011-02-18

    ej medlem längre
En intressant och läsvärd dikt med talande bildspråk. Känslor av jäkt, otålighet, och en självständighet mitt i allt..
2008-07-14

  the_Misery13
En av få dikter jag läste hela av. Den var riktigt bra.
Tack!
2008-07-11

    GaiaKaja
känner bara spontant att jag gillar din diktform, ska läsa mer...denna gillas starkt! sara
2008-05-26

  Emil.
helt underbart, gillar början, gillar mitten, gillar slutet.

riktigt bra skrivet, tack för läsningen

applåd :)
2008-05-24
  > Nästa text
< Föregående

ettinterntskämt
ettinterntskämt