Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Petrus


Petrus
Han sa ”jag överger dej inte” men
Han gjorde det, han nekade 3 ggr
Men han gjorde det svårt för sej
De andra, gjorde det lättare, de gömde sej
De fegisarna

Petrus drog svärdet, ur skidan
Mot den världens världsmakt
Den som ingen kunde nedslå
Petrus gick ensam emot dom, med ett svärd
En fiskare, utan krigsskolning

Pricksäker var han, högg av ett öra..
Men de gjorde inget mästaren fixade det
Man undrar varför aldrig Petrus fick stå till svars
Men de fick han göra, i offentligheten
I kyrkor i alla tider, så har man talat om hans feghet
Att han nekade, i 2000 år (men var var de andra?)


Men han gick emot den tidens största makt
Ensam…
För var fanns de andra?
De andra 11, ja eller 10 då
Eller de tidigare 72
Eller de över 500
5000 män som set matundret


Var fanns de då, Petrus var ensam
Mot övermakten
Skulle du vågar gå emot den?
Kalla Petrus mycket
Men feg kan man knappast kalla den
Som gjort de modigaste och kanske
Dumdristigaste som nånsin
Gjorts…
Han va ensam, mot världsmakten…




Fri vers av LassO
Läst 167 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-05-30 00:11



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Gissa varför jag bestämde att vår son skulle heta Petrus...

Mycket bra dikt!

Även Martin Luther var ensam mot ett maktblock. Men honom bespottar man.
Fast han var en frihetskämpe.
2008-05-30

    *Zenobia*
den som har Gud till kompis behöver knappast några vänner....eller? vad har man då Gud till? att skrämmas med kanske?
2008-05-30
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO