Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TÄNK så olika



Det skulle byggas broar
Man talade om det, 3 st
Som skulle göra förbindningar kortare
Och säkrare, för oskyddade trafikanter

Så sagt och gjort
En skulle vara bredvid en järnvägsbro
Den hade en märklig form
Med en liten förskjutning i vinkeln mellan
Bana och räcke
Istället för att den hade ”lutande bana”
89 grader, lite styvt

Detta kräver ju att man har upplägg med olika höjd
Men eftersom man beställde stålbron på ett ställe
Och lät en byggare göra fästen
Och det var ett helt annat företag
Så fanns det ingen kommunikation emellan

Så bron sattes ihop, hamnade på en järnvägs vagn
En kran på varje sida ställdes dit
Järnvägen stängdes av
Och man lastade på bron
Som visade sej vara sne

Konstruktören tillkallades
Han ”insåg” att bultgrupperna var
Felaktiga de skulle sitta på olika + höjder
”och det står på ritningen” sa han
”Bara att bila upp och gjuta om”
Men platschefen undrade
”kan man inte sätta skarvhylsor”
”NEJ NEJ de håller inte” svarade konstruktören

Så man kollade ritningen och se
Där hade båda bultgrupper, på båda sidor
Samma + höjd
Ni infann sej ett intressant problem
Men efter en stunds djupt tänkande
Så kom konstruktörens ”dom”

”Vi får sätta skarvhylsor” sa han
Tänk så olika det kan vara
Beroende på vem
Som orsakat felet…




Fri vers av LassO
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-05 01:19



Bookmark and Share


  RogerIvan
Hmmm. Ja, detta beskriver ju tydligt vikten av kommunikation. Och visar att vi löser problem på sätt som passar oss själva bäst.
2008-06-05
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO