Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stressade av usla opinionssiffror prånglar nu den sittande borgarregeringen ut två , smått desperata och oövertänkta förslag inom skolområdet . Det ena handlar om gymnasiet och det andra om lärarkåren i gemen. Reflektioner kring dessa .


Borgarnas desperata skolutspel !

Nu vill \"Bandidos\" ha elitgymnasium
Det är så man blir stum (!)
men inget längre förvånar
fast man nästan dånar
Nu ska De Bästa isoleras
från de andra bevaras
De ska prioriteras
mot de andra försvaras
kan tänka mig mutor och mygel
från rikemansbarnens fäder och mödrar
De rycker i \"sponsor-tygel\"
Allt förstörs som förbrödrar
eller försystrar
man bara krystar
av Ilska och Harm
Måste ju slå Larm

Det andra förslaget från Skurkarna
handlar om behörigheten
Precis som dessa förslag från \"lurkarna\"
skulle bättra på helheten
knappast, det ligger djupare än så
skolproblemen de ej förstå
En bristfällig lärarutbildning
löser inga problem
nej ,en NY Samhällsbildning
Ett Rättvist System
Disciplin det är Bra
och det Ska Vi ha
i Våra Skolor
Men oxå en Skola För Alla
annars Allt Sönderfalla..........




Fri vers av Mats Henricson
Läst 427 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-05-28 15:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Viktigt att hänga med här...tack Mats!
2008-05-29

  aol
bravo mats hållr med
2008-05-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
En skola skulle så
vara, att alla barn
fick lysa, med sitt
kunnande bara...
Det är det, som
fattas, inget annat...
*****************
2008-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska