Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

136 SLAVAR

 

 

validerade mej

när mitt ansikte trycktes bakåt

fladdrande förbi stenglitter och disiga rökpuffar

ur en tunga som längtade till sältat skinn

 

en tand bet sig

när lukten av gödsel

och färsksprängda jordgubbar

flamberade förbi

genom en ruta utan glas, mosaik och hur tyngdlagen pressade foten

roten till längtan

riket

rålet

lungornas åderkoma

 

hästars

ståendes oberörda bekymmerslöshet

flickan vid vägen

hennes kropp saxades förbi

ihopkrupen

när femman smekte asfaltsliv

 

 

 

träd. träd. äng. träd.

hav.

 

 

träd

 

 

 

hon v aktade jordgubbarna

 

 

hav. hav.

äng.

 

blomsternyans. koskitsdoft. tvärdrag.

magen kurrade min.

timmen innan runt på halvmilen.

svett. andas. ben. steg.steg. löp. flås.

 

" måste bort. måste ut. kör mig älskade förbannade du. "

ben. fötter. spring. värme. torr hals. kisa gult. synade knä. salt i ögat. svider.

 

-

 

Idahopoatis. 3 köttbullar. en kycklingklubba. påse.

Försvarets fält. obehöriga äga ej tillträde. taggtråd. stängsel. tar mig igenom.

går. små sanddynor. vass. buskar. hägringar. sänkt sol i nacke.

violett himmel. sandfält. vågor av snäckor. resta vindlande.

går

 

haltar . snart

min.

 

 

en sam

 

 

sandkulle

 

blåst

 

 

vind

 

 

 

 

 

tuggar. långsamt.

 

 

 

tänker.

 

 

 

närmar havet.

 

 

 

mörk. våt. sand.

 

 

skuggstänk.

 

 

slår ut händer.

 

 

snurrar runt.

 

 

leker.

 

 

 

blundar

 

 

 

ever

 

 

 

-

 

 

obehöriga äga ej tillträde

 

-

 

döda

skor simmar

i vattnet

 

jag minns alla

som tagit livet av sig

 

 




Fri vers av पिWhite Eagleॡ gästas av &#
Läst 388 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-05-30 22:51



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
UNDERBART BRA!!!!
2008-05-31
  > Nästa text
< Föregående

पिWhite Eagleॡ gästas av &#
पिWhite Eagleॡ gästas av &#