Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det sitter människor, som \"bestämmer\" över andra, de ser sitt jobb som viktigt, sej själv som \"viktiga\"... Oftast har de aldrig jobbat i näringsliv eller privat sektor... (de kanske inte platsar där?)


EN kram, är inte alltid en kram


Det finns stora ormar
Som ”kramar” ihjäl sina offer
Innan de sväljs, hela…
Under tiden så sitter man fast
Varje andetag
Ger ormen en chans att spänna åt

Lite till
Lite mer
Med armarna låsta
Och ormens okänsliga ögon
”jag gör bara mitt naturliga”
eller
”jag gör bara min plikt”

Vad är skillnaden
Ormen är född sådan
Men den mänskliga ormen
Har tagit åt sej det av fri vilja
Han har ett val
Det har inte ormen

Dock försvarar sej ”den (o)mänskliga
Med ”nån måste göra det”
Hm säger man säkert i Iran med
Eller, sa inte man det i lägren med
Innan man tvingade in folk i ugnen
Är det nån större skillnad mellan att
Ta av någon… levebrödet
Och mörda direkt

Att ”krama ihjäl” någon
Eller att skjuta någon
Vi skjuter djur för att de inte ska pinas
Men sparar människor för att
”de ska pinas” eller
”Man kramar musten ur”
Är ingen skyldig, eller alla…

Han dog, dränerad på livslust
Hon dog, för hon orkade inte mer
Ville inte leva mer…
Ormarna sitter kvar
Deras försvars tal är alltid
”nån måste göra det”
Så sa man i Tysklands läger
Så säger säkert bödeln med
Och har sagt så i alla tider..




Fri vers av LassO
Läst 226 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-01 12:17



Bookmark and Share


    *Zenobia*
vem är den där \"nån?
2008-06-01

  RogerIvan
Här sätter du ord på olika relations-samspels-regler som oftast är i form utav oskrivna regler, och vi omedvetet tar våra roller...
2008-06-01
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO