Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Humanekologianteckningar ger mig liv i mina ideologiska ideér. Yupp jag är naiv, men det går faktiskt inte att gå med på vad som helst i tillväxtens namn. Där människor, djur och jord glöms eller iallafall undangöms


Välkommen till mammons underbara värld

Vem är den ekonomiska globaliseringens vinnare?
Den fattiga bonden?
Golvarbetaren?
Moder jord?
Tant Agda?
Djuren?
Du?

Vem är den fria marknadens tillväxtanspråks vinnare?
Den utarbetade golvarbetaren?
Den döende Moder jord?
Den svältande bonden?
Stackars Tant Agda?
De slaktade djuren?
Du som förvirrat irrar som en osalig ande utan känsla av sammanhang och dessutom skuldkänslor att vara en som snyltar på andras bekostnad.

Jag ställer inte upp, jag gör ett taffligt motstånd och dessutom i det tysta.

Är det kvantitativ materiell levnadsstandard som är livets mening?

Bygga nya varuhuskomplex?

Utarmning i en rasande fart ner för stupet.

Utan kärlek i min intention så kan jag inte ställa upp.

Så jag går långsamt sönder, alieneras och tappar förmågan till översikt.

Livets mening är att utvecklas.

Men till vilket pris ska vi betala och bli köpta?





Fri vers av GaiaKaja
Läst 211 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-05 09:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

GaiaKaja